Descriere

Alcool40%
CategorieWhisky
Litraj70cl
StilBlended
Tara de origineIrlanda

Cu aproape 250 de ani de istorie, Jameson este un irish whiskey veritabil, perfect pentru orice evenimente personale sau profesionale. Distins, rafinat, elegant, acest blended irish whiskey este cunocut la nivel internațional și foarte apreciat inclusiv de către români. În prezent, este fabricat de filiala Irish Distillers a Pernod Ricard.

Istoria whisky-ului Jameson începe cu John Jameson, care a fost inițial un avocat din Alloa, în Scoția, înainte de a-și fonda distileria la Dublin, Irlanda, în 1780. Actualul irish whiskey original Jameson este produs dintr-un amestec de whisky de cereale și whisky single pot still. Se folosește un amestec de malț și orz irlandez verde, ingrediente provenite din apropierea distileriei din Cork.

Orzul se usucă într-un cuptor închis, alimentat cu gaz natural – proces diferit față de unele distilerii de whisky scoțian, unde se folosește cuptorul cu turbă (varietate de cărbune inferior). Jameson se remarcă astfel printr-o aromă unică, multe persoane preferând un asemenea irish whiskey autentic. Jameson se concentrează pe gust, este triplu distilat, remarcabil de neted și inconfundabil, învechit în butoane de stegar pentru cel puțin 4 ani.

Cauți Jameson Irish Whiskey 100% original? Alege Jameson Irish Whiskey la gourmetGIFT.ro, cu livrare rapidă! Ai whisky ieftin original, la cel mai bun preț online!

Cum este Jamseon? Iată ce spun cunoscătorii:

– un parfum ușor floral, piperat cu lemn picant și note dulci

– gust echilibrat, cu note condimentate de nuci și vanilie, note de sherry dulce

– senzație finală netedă

Poți savura Jameson Original cu gheață sau în cocktailuri pe bază de whisky. De exemplu, încearcă cocktail The Midleton Mule, cu 100 ml bere de ghimbir, 10 ml sirop de ghimbir, cuburi de gheață, 10 ml Jameson Original plus lime. Sau poate preferi Hot Toddy – cocktail cu 80 ml apă clocotită, cuburi de gheață, 50 ml Jameson Original, 1 felie de lămâie, 20 ml sirop de ceai condimentat.

Alege Jameson whisky Original 100%, comandă acum!