Din 1996, fondatorul Etereo, Hamade Nasser a avut viziunea unui brand de tequila ce oferă moștenirea generoasă a Mexicului în Europa. Această viziunea a fost materializată printr-o gamă de tequila ultra premiu, creată după rețete unice. Expresiile Etereo sunt născute din agavă crescută în pământul din Jalisco, îmbogățit de mineralele vulcanului Tequila timp de câțiva mii de ani. În completarea solului este climatul cald ce oferă un profil aromatic unic agavei, de aceea regiunea are Denumire de Origine Tequila (DOT).
Fiecare etichetă Etereo este rezultatul a 6 faze de producție. Totul începe cu recoltarea agavei de către maeștrii numiți Jimador, care folosesc unelte ascuțite pentru a tăia frunzele și a păstra doar inima în formă de ananas (piña). Toată cantitatea de piña este rumenită în cuptoare tradiționale din cărămidă, dar și în autoclave din oțel inoxidabil, pentru a se activa substanțele din plantă ce transformă carbohidrații în zaharuri fermentabile. După cocere agava este zdrobită la o moară tahoma, unde o roată mare din piatră zdrobește materia vegetală pentru a se extrage sucul dulce ce va fi fermentat alcoolic, cu drojdii adăugate, timp de 12 zile.
Distilarea are loc în alambicuri din oțel, iar procesul este repetat pentru a oferi mai multă claritate aromei de agavă. În prima distilare se obține un alcool cu 20% volum, iar la a doua distilare de rectificare, ce durează 3-4 ore, alcoolul are o tărie de aproape 55% volum. În final, Tequila Etéreo este maturată în butoaie din stejar Lomousin sau în butoaie din stejar alb american, asezonate cu bourbon. Reposado este maturat între 2 si 12 luni, Añejo stă în butoi între 12 și 24 de luni, iar Extra-Añejo este desăvârșită de stejar timp de peste 3 ani.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.