Peste 100 de idei de cadouri de Crăciun perfecte pentru familie, prieteni, colegi și colaboratori

 

Sărbătorile de iarnă sunt considerate a reprezenta cea mai frumoasă perioadă din an, fiind asociate cu valori umane puternice – iubire, familie, grijă, empatie, prietenie, generozitate. Oamenii se adună împreună, familiile se reunesc, relațiile interumane sunt consolidate. Cadourile de Crăciun fac parte din farmecul acestei Sărbători, indiferent de vârstă. Mici și mari, toți ne bucurăm să primim, dar și să oferim cadouri, declanșând reacții de bucurie unor persoane care contează pentru noi.

 

Cadouri de Crăciun – de ce sunt importante?

 

În zilele noastre, mulți spun că Sărbătorile de iarnă au devenit prea comerciale, însă totul ține de atitudinea fiecăruia. Oferirea de cadouri trebuie să fie făcută din suflet pentru a conta cu adevărat, nu doar formal. Alegerea cadourilor și acțiunea de a dărui fac oamenii mai buni, mai atenți la cei din jurul lor. Deși cadourile sunt adesea obiecte, dăruirea este un pretext pentru a transmite mesaje puternice, pentru a apropia oamenii, pentru a aprofunda unele legături sau a reface unele legături deteriorate.

 

Bunătate, iertare, generozitate, bucurie – iată așadar cuvinte asociate puternic cu Crăciunul. De altfel, a fi bun este contagios, în cel mai pozitiv mod posibil. Bunătatea se transmite de la om la om și anulează atitudinile negative. Crăciunul este, de altfel, ca și Sărbătoare, despre bucuria vieții, iar a trăi frumos, în armonie cu ceilalți, este ceva minunat. Cadourile de Crăciun sunt un exercițiu de generozitate ce trebuie de fapt repetat cât mai des, nu doar cu această ocazie.

Adobestock 234912056 1 Scaled

Cum să alegi un cadou de Crăciun care să fie apreciat

 

De Crăciun sau cu orice ocazie, căutăm cadoul perfect. Dar acest cadou perfect nu este la fel pentru fiecare. Când alegem cadouri, trebuie să ne gândim la destinatar, la preferințele acestuia, însă și la întreg contextul. Contează și relația noastră cu cel ce primește cadoul, tocmai pentru că acest cadou va transmite un mesaj și nu dorim să trimită mesajul nepotrivit! Vrei să faci cadou pentru coleg de la locul de muncă? Nu va fi la fel ca un cadou pentru jumătatea de cuplu sau pentru cineva din familie.

 

Contează și momentul, cadrul general. Spre exemplu, dacă vrei cadou de Crăciun pentru petrecere Secret Santa, cu siguranță există reguli, iar cadoul trebuie să se încadreze într-un anumit buget și mai ales să fie suficient de general, de impersonal, pentru a se potrivi cu personalitatea unei persoane pe care o cunoști doar puțin sau pe care nu o identifici din start (cadou Secret Santa poate fi cu oferire unei anumite persoane stabilite aleatoriu din start sau unei persoane a cărei identitate o vei cunoaște de fapt abia când oferi cadoul – situații diferite care necesită atitudine diferită în alegerea cadoului).

 

Cadouri de Crăciun pentru cel mai bun prieten? Sau poate cadouri de Crăciun pentru soț, soție, persoana iubită? Te gândești la personalitatea sa, la ceea ce și-ar dori, ideal este să fie un cadou inedit, oarecum surprinzător, ori un cadou care să fie savurat – de Crăciun, se potrivesc mult cadourile gourmet. Să nu uităm de cadourile de tip experiență – un cadou „de trăit” poate chiar alături de tine, dacă relația cu destinatarul cadoului permite un astfel de gest (exemple: o cină specială la un restaurant exclusivist sau o plimbare cu balonul cu aer cald).

 

Cadourile de Crăciun spun de obicei o poveste relaxată, cu miros de Cozonac sau de alte delicatese regionale, după caz. Crăciunul este strâns legat de copilărie. Poate cauți sau nu cadouri de Crăciun pentru copii, însă nu uita că orice adult este copilul cuiva și în orice adult rămâne etern o sclipire de copil, tentanția ludicului. Totul ține de bucuria Crăciunului din copilărie, acel moment în care primești cadoul de la Moș Crăciun, eventual găsind cadoul sub brad în dimineața de Crăciun.

 

Însă bucuria de copil apare mereu când primești cadouri de Crăciun, chiar și dacă le primești la petrecerea de Crăciun de la firmă sau când te întâlnești cu cei dragi în acea perioadă. La fel de multă bucurie – ba chiar un sentiment aparte – este când primești cadoul de Crăciun prin curier, grăbindu-te să afli de la cine este pachetul, apoi ce surpriză găsești în interior. Când alegi un cadou de Crăciun, pune-te mereu în locul destinatarului și gândește-te la ceea ce își dorește și la reacția sa când va primi și va descoperi cadoul de Crăciun.

 

Un cadou personal sau mai puțin personal, universal, precum un coș cadou de Crăciun – poți alege din o mulțime de variante. Dar chiar și dacă alegi un cadou de tip coș cadou gourmet, nu uita că aceste coșuri cadou de Crăciun trebuie să fie un tot unitar extrem de inspirat, cu selecții desăvârșite, elegante, gusturi fine care să se potrivească perfect cadrului și relației.

 

În ce perioadă este bine să cumperi cadouri de Crăciun?

 

Cu cât timp înainte de Crăciun este bine să cumperi cadouri de Crăciun? Un proverb românesc spune să-ți faci iarna car și vara sanie. Ei bine, nu este cazul să alegi cadourile de Crăciun și Revelion încă din sezonul cald, însă în lunile octombrie și noiembrie este mult mai indicat să cumperi cadourile de final de an, decât să o faci în luna decembrie, în ultimele săptămâni înainte de momentul mult așteptat.

Banner Cosuri Cadou

De ce sunt aceste luni de toamnă perioada ideală? Nu numai că există promoții de tip Black Friday (pe toată perioada celor două luni), dar comercianții mizează pe volume mari de vânzări, se aprovizionează intens și îți propun prețuri mici la produsele de Crăciun, care sunt în plus disponibile într-o gamă foarte variată, mai variată decât oricând. Înainte de această perioadă nu există motive pentru stocuri mari și varietate, iar în decembrie cele mai atractive produse este foarte probabil să nu mai fie disponibile (stocuri epuizate, care nu mai sunt alimentate înainte de Sărbători).

 

Chiar dacă vrei să cumperi gadgeturi sau produse fashion, ar putea fi mai bine să eviți perioada care începe de la Black Friday pentru a te feri de aglomerație (offline este aglomerat în adevăratul sens al cuvântului, iar online te vei „bate” pentru prețurile mici și oricum livrările vor fi întârziare din motive logistice care țin de volumele masive de pachete preluate de curieri).

 

Cadouri de Crăciun fără opțiuni pe grabă, fără compromisuri

 

Dacă alegi cadourile de Crăciun în octombrie sau în prima parte din noiembrie, alegi relaxat, cu atenție maximă la detalii. Fără opțiuni pe grabă, fără compromisuri. Comenzile din timp îți pot aduce și prețuri minime la cadourile corporate de Crăciun, dacă alegi un furnizor specializat în astfel de pachete cadou, așa cum este gourmetGIFT.ro. Aici poți comanda cadouri de Crăciun din timp, imediat ce catalogul de cadouri de Crăciun pentru acel sezon este disponibil (cu muuuulte luni înainte de Crăciun). Livrarea se va face însă exact la datele dorite de client, de exemplu chiar înainte de Crăciun sau înainte de Sf. Nicolae. Sau poate la timp pentru petrecerea de Crăciun de la firmă.

 

Oricare ar fi acel moment ideal, exact atunci primești cadourile de Crăciun, chiar dacă le-ai comandat cu săptămâni sau luni înainte! Ai beneficiat însă cu siguranță de prețuri minime (chiar discount pentru precomenzi) și luxul de a alege dintr-o mare varietate de produse disponibile, totul garantat pe stoc la momentul livrării (căci se vor rezerva evident în avans). Serviciul se referă la coșuri gourmet și pachete cadou pe gourmetGIFT.ro. Mai mult decât atât, poți solicita livrări multiple pe o singură comandă – pachetele cadou sau coșurile cadou de Crăciun ajung la diverse adrese ale destinatarilor sau diverse sedii / unități ale companiei, la nivel național.

 

Indiferent de unde alegi să cumperi cadouri de Crăciun, este bine să o faci cât mai din timp. Organizează-te bine, fă o listă cu toate persoanele cărora trebuie să le pregătești cadouri de Crăciun, să nu omiți pe cineva – familie, prieteni, colegi de serviciu, șefi, colaboratori etc.

 

La cumpărături online, verifică stocuri și vezi timpul estimat pentru livrare. Nu uita că pot apărea întârzieri ale livrărilor din cauza unor probleme logistice ale firmelor de curierat, chiar și din motive ce țin de fenomene meteo (mai rar ninsori și visol în noiembrie – decembrie, dar nu exclus, în funcție de zona țării). Este bine să ai cadourile de Crăciun cu cel puțin o săptămână înainte de momentul în care vrei să le oferi. Dacă faci shopping clasic în magazine și mall-uri,planifică-ți timpul astfel încât să nu îți afecteze alte activități din această perioadă.

 

Dacă ai o firmă și ai nevoie de cadouri corporate pentru angajați, colaboratori, furnizori, clienți speciali, atunci este bine să delegi această sarcină unui subordonat sau și mai bine să externalizezi responsabilitatea spre o firmă specializată, așa cum este gourmetGIFT.ro. Tu vei avea controlul total, dar alcineva va face munca, iar procesul de pregătire a cadourilor va fi ideal – plăcut, cu happy end garantat.

 

Cum să ambalezi cadouri de Crăciun pentru efect maxim?

 

Desigur că cel care punctează decisiv este cadoul în sine, dar ambalajul contează foarte, foarte mult atunci când oferim cadouri de Crăciun, la fel ca și cadouri pentru orice ocazie. Până când destinatarul va descoperi conținutul cadoului se va bucura de estetica generală, de design-ul de ambalaj. Poți folosi hârtie de ambalat cu motive de Crăciun, în funcție și de destinatar și de context, din nou. Funda contează mult, căci desăvârșește cadoul.

Adobestock 93609303 Scaled

Ideal este să apelezi la persoane specializate în ambalare cadouri sau să găsești cutii speciale pentru cadouri de Crăciun. Dacă optezi pentru coșuri cadou și alte pachete cadou de la gourmetGIFT, lucrurile sunt și mai simple: ambalajul va fi desăvârșit, cu totul wow! Cutii cadou de Crăciun absolut impresionante prin eleganță și rafinament sunt pregătite de specialiștii în cadouri corporate și cadouri gourmet și pot fi vizualizate în secțiunile dedicate – cadouri de Crăciun, coșuri tradiționale românești, cadouri internaționale, cadouri premium… De fapt, toate cadourile de acest gen sunt premium prin estetică și prin conținut.

 

În cazul cadourilor, să nu uităm că până ce acestea sunt desfăcute, există un anumit sentiment special al celui ce primește, în timp ce „evaluează” cadoul: Oare ce o fi înăuntru? Designul de ambalaj al cadoului este cel care va impresiona, cu un aer de mister care face surpriza și mai plăcută. Unele cutii cadou de Crăciun și coșuri cadou de Crăciun sunt atât de plăcute ca aspect încât sunt păstrate de cei ce se bucură de cadou, devenind obiecte de decor sau de depozitare ale altor bunuri personale. Amintirea cadoului (și implicit a celui ce a oferit cadoul) va dura astfel și mai mult. Iar asta sporește farmecul și face cadou unul mult mai memorabil.

 

Obiecte sau altfel de cadouri?

 

Cadourile de Crăciun și pentru orice ocazie din an pot să fie de două tipuri: cadouri constând în obiecte / produse și cadouri constând în experiențe, servicii, acțiuni. Fiecare dintre cele două tipuri de cadouri are avantajele sale.

 

Un cadou fizic este palpabil, poate fi ambalat, are un efect vizual. Dacă este un cadou gourmet (coș cadou, mix de ciocolate, băuturi fine, cafea de origine) provoacă senzații plăcute prin gusturi și arome. Dacă este un cadou consumabil, va fi de asemenea disponibil, utilizabil o perioadă de timp mai lungă. Poate fi chiar un bun de folosință îndelungată (un stilou, un televizor sau un inel) care va fi nu doar practic, dar va aminti permanent destinatarului de cel ce a oferit cadoul (chiar dacă în mod subtil, asocierea există în subconștient).

 

Un cadou experiență / acțiune este cel care se trăiește intens. Poate fi un weekend la munte sau un salt cu parașuta. Poate fi o invitație la un spectacol de teatru sau operă (Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, de ce nu) sau bilete la un concert ori bilete la un festival de muzică de tip Untold, Neversea, Summer Well, Electric Castle etc.). Partea și mai bună este că un astfel de cadou poate fi oferit cuiva pentru a-l trăi pe cont propriu sau împreună cu cineva drag. Dacă un asemenea cadou este oferit cuiva foarte apropiat (mai ales jumătății de cuplu), experiența poate fi trăită în doi, deci cel ce oferă “trăiește cadoul” alături de cel ce îl primește. Dacă ne referim la cadouri în familie, experiența poate fi una alături de copii (o vacanță la Disneyland Paris sau un week-end la parcul Legoland în Germania).

 

Cele mai populare cadouri de Crăciun

 

Este greu să facem un top al celor mai des oferite cadouri de Crăciun. Însă printre acestea se numără cu siguranță dulciurile (ciocolată, turtă dulce, fursecuri și alte tipuri de biscuiți), cafeaua și băuturile fine (vin alb, vin roșu, vin rose, vin spumant, șampanie, prosecco, cidru, whisky, lichior și alte specialități). Așadar, produsele alimentare premium, care încântă gusturile, sunt pe placul tuturor.

Adobestock 333211562 Editorial Use Only Scaled

Astfel de produse și multe altele se regăsesc și în selecțiile de coșuri cadou gourmet – una dintre cele mai populare și mai apreciate variante de cadouri de Crăciun în România, dar și la nivel internațional. Este genul de cadou universal, potrivit pentru a fi oferit de oricine, oricui. Însă nu oricum! Există online multe idei de coșuri cadou pentru diverse contexte specifice. Chiar dacă doriți să faceți personal un coș cadou gourmet, vă puteți inspira spre exemplu de la gourmetGIFT.ro. Să nu uităm de cozonac, desertul românesc tradițional de Sărbători, precum și de panettone – o variantă italiană devenită foarte populară în România de Crăciun și de Paște.

De Crăciun se oferă de asemenea articole de îmbrăcăminte (cu specific de iarnă sau nu neapărat), decorațiuni, obiecte pentru casă, produse cosmetice (parfumuri, pachete cadou cu gel de duș, creme, loțiuni etc.). În relațiile apropiate, cadourile pot fi și de valoare mai mare – bijuterii (inclusiv inele, coliere, brățări, cercei din aur și din argint, cu sau fără diamante sau alte pietre prețioase) și… electronice (smartphone-uri, smartwatch-uri, tablete, chiar laptopuri). În familie, se pot face și cadouri pentru casă – electrocasnice (mari, dar și de bucătărie și de îngrijire personală) și electronice mari (TV), mai ales pentru părinți. Un alt segment reprezentativ: cadourile constând în vouchere de cumpărături, tichete cadou, carduri preplătite, mai rar și mult mai puțin elegant cadouri constând în bani cash. De asemenea, mulți își fac cadou vacanțe și călătorii, bilete de avion, cazare, un gen de cadouri oferite la nivel de familie.

 

Idei de cadouri handmade

 

Cadourile handmade au un farmec aparte, căci înglobează în mod artistic munca manuală a unei persoane. Cineva și-a dedicat timpul pentru un obiect unicat, nu este vorba doar despre un produs de serie, realizat pe bandă într-o fabrică! Produsele handmade – alimentare sau nealimentare – sunt foarte apreciate ca și cadouri de Crăciun și nu numai. Cadouri de Crăciun handmade se pot cumpăra cel mai simplu online sau la târguri de specialitate.

Adobestock 169072354 Scaled

Există o mare diversitate, produsele având fiecare povestea sa, o valoare dincolo de cea a unor produse standard de acele tipuri. Oamenii apreciază meșteșugarii, cei care pun suflet în ceea ce fac. Poți încerca să oferi cadouri handmade realizate chiar de tine, dar ideea este bună doar dacă ai un talent special. Desigur că intenția contează, dar adevărul este că oamenii se așteaptă la mai mult decât atât! Eventual poti alătura cadoului o felicitare handmade sau un alt obiect făcut de tine, dar fără ca acesta să fie cadoul principal.

 

În categoria de produse handmade, dincolo de dulcețuri, fel de fel de produse din miere și alte dulciuri aparte (dar și băuturi alcoolice), se pot găsi produse ce țin de categoria fashion – de exemplu brățări, coliere și alte bijuterii din diverse materiale, haine, eșarfe, căciuli etc. Foarte multe decorațiuni de Crăciun pot fi regăsite în categoria de produse handmade – globuri, lumânări parfumate, coșuri de masă cu ramuri și conuri de brad.

 

Este interesant să oferi cadouri handmade de tipul decorațiunilor fără a avea neapărat legătură cu Sărbătorile de iarnă, căci astfel acestea vor fi expuse vizibil tot timpul anului. Cadourile handmade înseamnă atenție la detalii, multă migală în realizare și… un rezultat unic. Așadar, o valoare demnă de asocierea cu arta. Alegând cadouri handmade, sprijini și meșterii populari, artiștii pricepuți, chiar oameni obișnuiți care își folosesc abilitățile și își transformă un hobby într-o mică afacere.

 

Cadouri sub formă de donații, cadouri caritabile

 

În ultimii ani, un trend global este să asociezi generozitatea de Sărbătoarea Crăciunului la un alt nivel, realizând acțiuni caritabile în numele unei persoane. Mai exact, îi poți oferi cuiva drag un voucher caritabil, dovada unei donații în contul unui ONG, pentru un anumit proiect. Unele organizații non-guvernamentale au chiar programe speciale în acest sens, oferind în schimbul donației o jucărie de pluș simbolică sau un alt obiect asociat cauzei respective.

 

Poți așadar să donezi în numele unei persoane și să îi oferi acesteia un astfel de cadou aparte, cu dovada donației pe numele său. Dacă optezi pentru o astfel de variantă de cadou de Crăciun, cu siguranță extinzi fericirea și dincolo de viața ta personală și chiar de a celor apropiați. Însă este important ca, dacă faci un astfel de cadou caritabil, să te asiguri că persoana în numele căreia donezi rezonează puternic cu respectiva cauză socială. Un astfel de cadou nu se potrivește oricărei persoane. În plus, ideal este să fie doar o componentă din cadoul de Crăciun pe care îl pregătești.

 

Cadourile de tip experiență, adesea asociate gusturilor rafinate

 

Un cadou de Crăciun deosebit este să oferi o experiență în locul unui obiect. Există online varianta de a cumpăra voucher experiență pentru diverse activități, de la salt cu parașuta la zbor cu balonul, de la curs de tobe la lecție de zbor cu elicopterul. Escaladă, escape room, echitație, tir cu pistolul sau tir cu arcul, aventuri off-road sunt alte posibile distracții asociate cu aventura și adrenalina. Dacă vrei ca experiența să se consume cât mai curând, poți alege ceva legat de iarnă – curs de schi sau aventură cu sania trasă de câini ori cu sania trasă de cai. Pe placul tuturor sunt experiențele spa, cu masaj de relaxare și saună. Astfel de cadouri se potrivesc în multe contexte, atât pentru cadouri femei, cât și pentru cadouri bărbați.

 

Adesea cadourile de tip experiență sunt însă alăturate gusturilor rafinate. Experiențe gourmet pot reprezenta degustări organizate de vinuri sau bere artizanală, vizite la crame cu masă inclusă, cine romantice sau alte tipuri de experiențe în restaurante exclusiviste, inclusiv cu acces la Sunday Brunch la hoteluri de 5 stele. Experiențe gourmet sunt mai nou organizate și în mediul rural, promovând alimentele bio, locale, precum și rețetele tradiționale. La modă sunt și experiențele de tip cină pe întuneric sau cină la înălțime, acțiuni excentrice, care stimulează toate simțurile. Să nu ignorăm faptul că dragostea trece prin stomac, se spune, iar experiențele gourmet sunt memorabile, fie că vorbim de astfel de acțiuni precum cele de mai sus, fie că ne referim la coșuri cadou gourmet ce conțin selecții de arome și gusturi remarcabile.

 

Orice fel de cadou experiență ai dori, nu uita să te gândești la pasiunile și preferințele persoanei care primește cadoul. Un astfel de cadou este destul de personal, mai ales dacă alegi ceva ce ține strict de un hobby. Contează și stilul persoanei respective, cât de tentată este să încerce lucruri noi de obicei.

 

Pentru cadourile de tip experiență ai două variante: să cumperi un voucher dacă există unul pentru activitatea dorită de tine sau să faci pur și simplu o rezervare pentru astfel de servicii – la spa, la restaurant, pentru un zbor etc.

 

Vacanțe și călătorii de Crăciun sau pentru noul an

 

Serviciile turistice sunt foarte des oferite cadou de Crăciun. Dacă vrei să oferi cadou chiar o vacanță de Crăciun la munte sau oriunde altundeva, nu uita că un astfel de cadou trebuie anunțat cu mult timp înainte, practic va fi un cadou oferit anticipat. Altfel, riști ca planurile persoanei / persoanelor implicate să nu corespundă cu ale tale și cadoul să nu poată fi utilizat așa cum sperai. Poți oferi o vacanță, un citybreak în România sau citybreak într-o capitală europeană, un week-end la munte etc.

 

Cadoul se potrivește persoanelor apropiate, familiei, cu care vei consuma împreuna respectiva călătorie. Nu uita să te gândești la preferințele lor și nu doar la ale tale! Cadoul constând într-o vacanță poate fi oferit și altor persoane – prieteni buni, nași, fini, părinți, care ar putea să îl folosească fără implicarea ta (vor merge singuri în călătorie sau cu familia lor). Dacă rezervi bilete de avion, din nou este bine să ai confirmarea disponibilității persoanelor respective sau să fie bilete 100% flexibile. Poți cumpăra un vocher cadou de călătorie de la o agenție de turism, variantă mai elegantă. Destinatarul cadoului își va personaliza singur vacanța.

 

Coșuri cadou de Crăciun pentru toți cei dragi

 

Fiind o sărbătoare de familie, cu liniște, pace, relaxare, odihnă, colinde și oameni împreună, Crăciunul înseamnă armonie și crearea de amintiri plăcute alături de oamenii dragi. Pentru a facilita experiențe memorabile, se pot oferi coșuri cadou de Crăciun, coșuri gourmet cu selecții de gusturi și arome premium, exclusiviste. Este indicat să alegi coșuri cadou din magazine specializate, așa cum este gourmetGIFT, pentru că rezultatul va fi pur și simplu wow: pe de o parte o estetică desăvârșită (ambalaj festiv, care sporește bucuria cadoului – ambalajul contează mult!), pe de altă parte bucuria descoperirii unor produse demne de momente de răsfăț culinar – băuturi rafinate, ciocolată, cafea, dulciuri fel de fel, produse de la mărci globale premium și de lux.

Cosuri Cadou Gourmet Scaled

Coșuri cadou de Crăciun sau coșuri cadou pentru orice ocazie există concepute pentru diverse tipuri de relație și pentru orice buget. Cei dragi se vor bucura de coșuri cadou de familie, coșuri cadou cu produse tradiționale de Crăciun și nu numai – produse românești sau internaționale. Poți face astfel de cadouri de Crăciun pentru familia ta (o surpriză de care te vei bucura alături de cei dragi cu care locuiești sau cu care petreci Crăciunul) sau pentru alte rude, pentru părinți, pentru socri, pentru nași, pentru fini, pentru prieteni apropiați, pentru persoane cărora vrei să le arăți recunoștință pentru gesturi sau relații din anul care se apropie de final.

 

Coșuri cadou de Crăciun de tip cadouri corporate

 

Ești persoana delegată de firmă pentru a realiza achizitia cadourilor de Crăciun sau poate ești chiar managerul și dorești să te ocupi personal de cadouri de Crăciun pentru angajați, colaboratori, parteneri, furnizori, clienți VIP? Cea mai simplă, elegantă și de efect variantă este alegerea de coșuri cadou de Crăciun, mai exact coșuri corporate de Crăciun. În funcție de bugetul disponibil, alegi coșuri cadou variate, cu produse gourmet premium. Vei provoca bucurie și vei atrage loialitatea celor ce primesc aceste cadouri. Coșurile cadou de Crăciun sunt ideale și pentru acțiuni de marketing sau de PR, de exemplu pentru partenerii din mass-media, inclusiv bloggeri, vlogeri, influenceri. Poți personaliza aceste coșuri cadou, inserând logo-ul companiei în mod discret și elegant. Ideal este să colaborezi cu o firmă de specialitate, capabilă să se ocupe integral de toate aspectele, exact așa cum dorești, inclusiv pentru eventualele coșuri cadou personalizate. Eficiența este maximă, economisești timp și bani, ai garanția că totul va fi la cel mai înalt standard de calitate.

 

Specialiștii de la gourmetGIFT.ro au suficient know-how, cu peste 10 ani de experință pe acest segment de cadouri corporate, cu o mulțime de clienți companii în portofoliu an de an de Crăciun, de Paște, dar și în alte momente în care firmele au nevoie de coșuri cadou sau pachete cadou. De la ambalare la conținut, totul va fi perfect și va genera acel efect de wow. Poți chiar externaliza total activitatea, solicitând livrare multiplă a coșurilor cadou la o listă de destinatari, la momentul dorit, pentru comoditate maximă. În business, timpul este extrem de valoros, dar nu trebuie căutate doar scurtături, ci trebuie asigurată calitatea tuturor proceselor. Cu un partener specializat, riscurile sunt eliminate complet.

 

Idei de cadouri de Secret Santa pentru colegi

 

Petrecere de Secret Santa la locul de muncă sau pur și simplu schimb de cadouri? Este indicat să respecți protocolul stabilit – adesea este impusă o limită valorică a cadoului, pentru a nu exista diferențe mari. Poți alege cărți, decorațiuni de Crăciun, pachete cadou, cosmetice (dacă știi cel puțin genul persoanei care va primi cadoul), un accesoriu fashion (de exemplu o căciulă sau o pereche de șosete cu imprimeuri de sezon sau chiar mesaje amuzante).

Adobestock 100533692 1 Scaled

De altfel, sunt apreciate mult cadourile amuzante, obiecte inscripționate cu mesaje diverse (căni, tricouri imprimate), produsele de tip office (o agendă, un stilou, un set de pixuri premium), cutiile cu bomboane de ciocolată mai deosebite.

 

Mergi la sigur cu diverse cadouri care ori au un rol practic evident, ori se leagă de Sărbătoarea Crăciunului, ori au un mesaj amuzant. Le poți avea și pe toate împreună, dacă alegi poate o căciulă cu stil de Crăciun pentru adulți, dar cu imprimeuri legate de desene animate. Dacă vrei un cadou serios, cu o carte nu poți să greșești. De preferat, alege o carte legată de business – marketing sau de dezvoltare personală.

 

Idei de cadouri de Crăciun pentru părinți

 

În funcție de bugetul pe care îl ai, le poți pregăti părinților o surpriză plăcută. Un coș cadou gourmet este de mare efect de Crăciun. Acesta poate constitui în sine cadoul (mai ales dacă este un coș de Crăciun mai impresionant) sau poate fi doar o parte din cadoul pregătit. Mai contează și tipul de relație cu părinții, cât de multă apropiere există. Dacă este o relație întreținută puternic, atunci se cunosc eventual unele nevoi practice și se pot face cadouri pentru casă – poate un aspirator, un televizor, un cuptor cu microunde, un alt obiect electrocasnic de bucătorie. Se poate alege un set de lenjerie de pat (poate chiar cu motive de Crăciun), un set de perne etc. Se pot alege cadouri individuale pentru mamă și tată, eventual seturi de îngrijire personală (cosmetice), chiar mici electrocasnice pentru îngrijire personală (aparat de bărbierit electric, aparat de masaj, ondulator de păr, produs hidromasaj picioare, pernă electrică etc.). Totul în funcție de ceea ce cunoașteți despre nevoi și preferințe, desigur. Alte idei: calendare personalizate, rame foto, set ustensile de bucătărie, papuci de casă.

Adobestock 54380489 Scaled

O altă idee foarte practică: un voucher de cumpărături (chiar și de hipermarket sau supermarket, nu neapărat de magazin fashion). De asemenea, se poate oferi o vacanță, un city-break, un week-end la munte sau un pachet de tratamente spa. Dacă știți că părinții plănuiesc o vacanță pentru anul viitor, le puteți oferi un voucher de servicii turistice sau un voucher pentru bilete de avion (credit pe un website de rezervări).

 

Idei de cadouri de Crăciun pentru familie

 

La capitolul cadouri de familie, ne putem referi la familia cu care locuim sau la familia extinsă. Ar fi valabile cam toate cele menționate la cadouri pentru părinți, de la coșuri cadou de Crăciun și până la vacanțe sau electronice și electrocasnice.

 

Cel mai interesant este să alegeți cadouri de care să se bucure toți, dacă optați pentru un cadou colectiv – de exemplu un nou Smart TV sau un aparat de fitness. O călătorie este de asemenea o idee minunată, dar trebuie gândită astfel încât să fie atractivă pentru toți cei din familie. Puteți merge și pe cadouri individuale, în loc de cadoul colectiv sau în paralel cu acesta. Cadourile pot fi simbolice, dar este important să transmită mesaje puternice cu valori de grijă, iubire, apreciere. Aici se potrivesc perfect șosetele sau puloverele cu motive de Crăciun, produsele gourmet și multe altele.

 

Idei de cadouri de Crăciun pentru copii

 

De când există Moș Crăciun, copiii au un motiv în plus să aștepte cea mai frumoasă sărbătoare din an. Ei își doresc de obicei jucăriiLEGO, păpuși, jucării de pluș, Nerf și alte „vedete” ale momentului.Mai nou, în funcție de vârstă, copiii pot aspira la o tabletă, un smartphone sau o consolă de jocuri. Inevitabil, copiii se bucură mult de dulciuri – cât mai multe și în forme cât mai festive, eventual cu surprize incluse. Coșuri cadou de Crăciun pentru copii și pachete cadou cu dulciuri pentru copii se pot comanda online sau se pot cumpăra din unele magazine fizice. Ciocolata este în prim-plan, în diverse forme, cu diverse gusturi.

Adobestock 125145938 Scaled

Pentru copii (la fel ca și pentru adulți, probabil) foarte mult contează elementul surpriză și modul în care arată cadoul – cu un ambalaj cât mai atractiv. Aveți nevoie de efectul WOW pentru a face un cadou minunat de Crăciun pentru cei mici. Acesta poate fi lăsat sub brad (via Moș Crăciun) sau oferit direct. De obicei, părinții aleg mai multe cadouri pentru copii pentru perioada Crăciunului și le oferă în diverse contexte (de exemplu la serbarea școlară). Cadouri nu se fac doar pentru copiii proprii, ci și pentru copiii prietenilor și rudelor. Se pot face și cadouri ceva mai practice (de exemplu îmbrăcăminte), însă cei mai mulți copii nu pun atât de mare preț pe acestea, decât dacă eventual au ceva cu totul special – strălucire în întuneric, imprimeu cu vedetele preferate din desene animate sau seriale pentru copii etc.

 

Idei de cadouri pentru fete

 

Cadouri de Crăciun pentru fetițe? La capitolul jucării, putem menționa jucării populare precum seturile Lego Friends, păpușile Barbie, dar și jucăriile creative de tip set de bucătărie, nisip kinetic, set de înfrumusețare, seturi de desen, laborator de slime, laborator de experimente, seturi de creație brățări și alte bijuterii colorate. Pentru fetele mai mari – seturi de make-up, set pentru șuvițe colorate. Alte opțiuni foarte apreciate de fete: jucării de pluș, jucării cu baterii, plastilină și slime.

 

Desigur, este bine să se ofere cadou și cărți, mai ales că există multe cărți de succes pentru copii. Fetele pot descoperi de exemplu seria Însemnările unei puștoaice.

 

Idei de cadouri pentru băieți

 

Strict la cadouri pentru băieți, în funcție de vârsta copiilor se preferă de obicei seturi Lego și alte seturi creative, jucării Nerf, dar și seturi cu mașini, roboți etc. Să nu uităm de drone și mașini cu telecomandă, foarte populare în ultima perioadă.Din nou, se remarcă jucăriile creative – nisip kinetic, seturi de desen, laborator de slime, laborator de experimente. La capitolul cărți, putem menționa Jurnalul unui puști, o serie de mare succes, care îi va atrage pe copii spre citit. Există însă cărți potrivite pentru toate vârstele – enciclopedii, cărți distractive, cărți educative.

 

Cadouri precum dulciuri, tablete, dispozitive tip smartwatch / smartphone, laptopuri sau console de jocuri nu țin cont de gen, fiind potrivite drept cadouri pentru fete, dar și cadouri pentru băieți. Online se pot comanda inclusiv pachete cadou gourmet, cu dulciuri și fel de fel de surprize pentru copii. Încă un pont: poți cumpăra cadouri care să îi îndemne să facă mișcare afară, în aer liber: o bicicletă, o trotinetă (clasică sau electrică), role sau skateboard.

 

Idei de cadouri de Crăciun pentru nași, cadouri de Crăciun pentru fini

 

Coșuri tradiționale de Crăciun pot fi alese pentru nași sau pentru fini. Cu produse gourmet fel de fel, acestea sunt opțiuni premium care aduc aproape spiritul Crăciunului, fiind cadouri de familie. Foarte alese sunt și obiectele de decor – de preferat este să fie alese unele generale, nu doar pentru Crăciun, astfel încât să fie utile tot timpul anului. Se pot face chiar cadouri din zona artei, de exemplu un tablou. O altă variantă ar fi un cadou pentru casă de tip lenjerie de pat, un produs premium eventual de la o marcă fashion consacrată.De asemenea, se pot alege seturi cosmetice ori parfumuri. Dacă relația este una foarte apropiată (în unele cazuri nașii și finii sunt prieteni foarte buni), atunci pot fi alese și alte cadouri mai personal (produse fashion și cam orice altceva, așa cum se fac daruri pentru prieteni sau familie).

 

Idei de cadouri pentru prieteni

 

În materie de cadouri de Crăciun pentru prieteni, totul depinde de tipul de relație, de cât de apropiată este prietenia, de obiceiurile acestei relații personale, de experiențele personale din trecut/ În funcție de aceste aspecte, se pot alege cadouri inclusiv mai personale, potrivite între persoane apropiate, inclusiv în familie, cadouri practice sau care țin de pasiunile prietenilor, de hobby-urile pe care aceștia le practică.

 

În ansamblu, ai putea alege pentru prieteni accesorii fashion sau chiar produse vestimentare (bluze, cămăși, pulovere, tricouri etc.). O idee excelentă este un voucher de cumpărături într-un anumit magazin fashion sau într-un mall (dacă există această variantă în orașul tău, voucher care permite alegerea magazinului).

 

Tot pentru prieteni, alege populare reprezintă cărțile, produsele cosmetice generale mai ales sub formă de seturi festive cadou, parfumurile, decorațiunile. Între prietene, se pot oferi și cadouri mai feminine, de la lenjerie intimă la bijuterii handmade, mici bijuterii din argint sau chiar din aur.

 

Nu uita de cadourile de tip experiență: un voucher pentru spa sau pentru o aventură cu adrenalină este o idee care va fi sigur apreciată! Unele experiențe pot fi trăite chiar alături de prietene, de exemplu o zi la piscină cu masaje și alte servicii spa.

 

Alături de alte cadouri au pur și simplu reprezentând cadoul de Crăciun, se poate alege un coș cadou gourmet specific Crăciunului, care să conțină ciocolată, cafea, băuturi alcoolice și alte selecții de gusturi și arome exclusiviste, cu aură de VIP.

 

Prietenii adoră muzica și distracția? Bilete la festivaluri gen Neversea / Untold sau bilete la vreun concert din oraș – iată idei de mare efect în categoria de cadouri pentru prieteni.

 

Idei de cadouri pentru bunici

 

Când ne gândim la copilărie, adesea bunicii au un rol important în poveste. Iar Crăciunul din copilărie a fost trăit adesea inclusiv alături de bunici. Cadourile pentru bunici trebuie să aibă astfel o poziție de top în lista de cadouri de Crăciun. Cei mai în vârstă preferă cadouri mai tradiționaliste, așadar un coș cadou de Crăciun va fi primit cu mare bucurie, mai ales dacă este de tipul care conține cozonac, vin și alte produse gourmet oferite de obicei de Crăciun în familie. Coșuri de Crăciun tradiționale pot fi comandate online în multe variante, iar modul de aranjare a produselor, eventual cu un coș rustic adaptat vremurilor actuale, va impresiona fără îndoială!

Adobestock 93092556 Scaled

Bunicii sunt de obicei nostalgici, se raportează adesea la bucuriile vieții din trecut. Este de mare efect să oferi cadouri personalizate ce țin de amintiri, de exemplu obiecte pe care a fost imprimată vreo fotografie de familie din trecut.

 

Poți să le oferi bunicilor obiecte utile pentru casă, inclusiv pentru bucătărie. Vor fi sigur foarte apreciate ustensilele de bucătorie, inclusiv tăvi de prăjituri, tigăi premium și orice altceva. Vrei să le faci munca mai ușoară? Dacă bunica face gemuri și dulcețuri, ai putea cumpăra un aparat de scos sâmburi de la fructe. Alte variante de cadouri pentru bunici: mici electrocasnice de bucătărie (mixer, blender, storcător de fructe) sau chiar electrocasnice de îngrijire personală. Există și produse la granița dintre confort și medicină – dispozitiv hidromasaj, pernă ce conține nămol etc. Poți merge chiar mai departe spre medicină, cu un tensiometru digital.

 

Se pot include în cadou și cosmetice și unele piese de îmbrăcăminte sau încălțăminte – mai degrabă gen pijamale, papuci de casă. Dacă bunicii se pot deplasa, îi poți invita la teatru sau la cinema, la restaurant sau / și la mall, pentru experiențe frumoase împreună, eventual și cu nepoții. De asemenea, bunica va aprecia cu siguranță un ghiveci cu o plantă de apartament, eventual o plantă exotică. Este o variantă mai bună decât un buchet de flori cu viața limitată.

 

Idei de cadouri de Crăciun pentru profesori

 

Se obișnuiește mai mult sau mai puțin oficial să se facă unele cadouri pentru profesori și învățători, de obicei cadouri la nivel de grup. De asemenea, îi poți face un cadou personal unui profesor care te-a ajutat în mod special să atingi un obiectiv de performanță, prin pregătire specială (de exemplu la un cerc extrașcolar, pentru o olimpiadă, pentru intrarea la un liceu sau la o facultate etc.). Cadourile trebuie să fie elegante, dar să nu aibă o valoare ieșită din comun. Se pot alege și bijuterii, fără a depăși limitele unui cadou protocolar. Obiectele decorative, aranjamentele florale deosebite și din nou coșurile cadou de Crăciun sunt alegeri inspirate. În materie de obiecte decorative, este bine să fie alese produse practice, pentru că altfel unele obiecte ar putea să nu se potrivească din punct de vedere al stilului cu preferințele celui ce primește cadoul. O altă idee: un voucher la mall pentru shopping de fashion.

 

Idei de cadouri de Crăciun pentru el, soț sau iubit, cadouri de Craciun pentru barbati

 

Bărbații sunt de obicei aceia care fac cadouri mai impresionante, însă în cuplu este important ca și aceștia să se bucure de daruri, cu atât mai mult de Crăciun. Se spune că este mai dificil să găsești cadoul ideal pentru un bărbat decât pentru o femeie. Însă dacă este vorba despre cadouri pentru soț sau iubit, nu ar trebui să fie atât de complicat. Te poți gândi la pasiunile sale, la ceea ce își dorește sau la ceva ce i-ar folosi. Bărbații preferă de obicei lucrurile practice.

 

Poți cumpăra îmbrăcăminte, încâlțăminte sau accesorii fashion (cravată, papion, portofel), parfumuri sau set cosmetice pentru bărbați. O idee bună ar fi alegerea unui pachet băuturi sau măcar a unei sticle de băutură bună – o sticlă de vin, rom sau whisky ceva mai exclusivist, poate chiar un vin de colecție. Bărbații adoră tehnologia, deci poți alege și un gadget (de exemplu o cameră auto sau un smartwatch).. Dacă preferă sportul, poți cumpăra un produs legat de echipa sa favorită (tricou oficial sau obiecte de colecție) sau de pasiunea sa legată de sport (crose de golf, aparat fitness, sac de box, accesorii ciclism sau de înot, scufundări etc.). Dacă bugetul permite, poți alege o trotinetă electrică.

 

Cărțile pot fi pe lista de cadouri, mai ales cărți de business sau de dezvoltare personală. Bărbații adoră și ceasurile, deci poți cumpăra online ceasuri bărbătești casual, office, fashion sau sport. Poți merge și spre cadouri amuzante sau chiar spre cadouri de suflet, legate de istoricul relației.

 

Există și o modalitate prin care îi poți face lui un cadou, făcându-ți tu de fapt un cadou… Cumperi lenjerie intimă sexy, poate chiar ceva amuzant cu Moș Crăciun, și sigur se va bucura să o vadă folosită, chiar dacă o porți de fapt tu.

 

Idei de cadouri de Crăciun pentru ea, soție sau iubită, cadouri de Craciun pentru femei

 

Un cadou nu trebuie ales la întâmplare când este vorba despre cadouri pentru iubită sau soție, inclusiv de Crăciun. Ce își doresc femeile? Un cadou din suflet, ca o promisiune, ca un angajament. În funcție de tipul de relație, de soliditatea acesteia, se pot alege cadouri mai simple sau mai puternice, inclusiv cu un buget mai mare alocat. Foarte bine se potrivesc bijuteriile de orice tip – cercei, colier, inel, brățară. Pot fi produse handmade, mai ieftine, dar cu stil, însă cel mai mult vor impresiona bijuteriile cu valoare mai mare – din argint și din aur, cu sau fără diamante sau alte pietre prețioase.

 

Îi poți cumpăra de asemenea cărți (inclusiv ficțiune), seturi de cosmetice și machiaj, mici electrocasnice de îngrijire personală (epilator, ondulator de păr etc.), articole fashion (mai ales accesorii – genți, portofele de damă, dar și lenjerie intimă), parfumuri, cutii cu praline, bomboane de ciocolată rafinate.

 

Vrei să o impresionezi? Alege un cadou romantic, de la obiecte personalizate legate de relația voastră la o cină în locul unde ați avut prima întâlnire sau o cină romantică pur și simplu. Un week-end la munte, un citybreak în Europa, o zi la spa, cazare la un hotel cu jacuzzi în cameră – iată idei demne de luat în calcul. În funcție de pasiunile ei, poți alege alte produse care știi că o vor bucura.

Adobestock 128428055 Scaled

Dacă știi că își dorește mult un animal de companie anume, de exemplu un papagal, o pisică sau un câine, Crăciunul este momentul ideal. Însă ai grijă să fie ceea ce își dorește. Un animal de companie este o responsabilitate pe viață, este ceva serios, nu doar un simplu cadou. Va aduce însă multă bucurie dacă vine în contextul potrivit.

 

Idei de cadouri de Crăciun ieftine

 

Nu întotdeauna ai un buget mare la dispoziție… Cele mai ieftine cadouri de Crăciun ar fi: cărți, ceasuri de mână, accesorii fashion, seturi de cosmetice, băuturi (inclusiv pachete băuturi), coșuri cadou mai simple, decorațiuni de Crăciun sau decorațiuni generale, brățări și alte bijuterii fashion. Dacă nu pui mare preț pe brand, vei găsi multe variante de cadouri ieftine. Până la urmă, ceea ce contează este să fie ceva din suflet, mai ales pentru cei dragi, eticheta este mai puțin importantă (poți chiar face tu ceva handmade).

 

Cadouri constând în carduri valorice sau vouchere

 

Tot mai multe magazine fashion permit achiziționarea de vouchere pe care să le oferi cadou. Este genul de cadou 100% flexibil – destinatarul își alege produsele. Inclusiv magazine online de toate tipurile oferă vouchere, ba chiar și supermarketurile și hipermarketurile. Există și mall-uri care oferă vouchere ce pot fi valorificate în orice magazin din galeria comercială.

 

O altă variantă este cumpărarea unui card pre-plătit, care poate fi făcut de asemenea cadou. Astfel de carduri sunt emise chiar de bănci și sunt exact ca un card de debit, însă cu o valoare anume și cu mai puțină birocrație.

 

Cadouri premium și luxury

 

Dacă bugetul este suficient, poți alege bijuterii cu diamante, obiecte de artă valoroase (există aproape mereu inclusiv licitații online), vacanțe de lux în locuri exotice, ceasuri de mână de la branduri precum Rolex sau Patek Philippe, produse fashion de la branduri de lux, decorațiuni scumpe, gadgeturi premium.

 

De unde cumperi cadouri speciale de Crăciun?

 

Cel mai bine este să cumperi cadourile din timp și nu de oriunde – online. Pe internet există varietate maximă de produse, ai prețuri de obicei mai mici decât în magazinele online. Eviți aglomerația și câștigi mult timp. Evită să cumperi din magazine online din străinătate pentru că livrarea ar putea dura foarte mult. Magazinele online din România permit returul și rezolvă rapid orice posibilă problemă cu o comandă. Ai grijă să acorzi atenție termenlor de livrare, să te asiguri că totul este așa cum îți dorești. Comod, simplu, practic, mediul e-commerce este varianta ideală.

 

În mall-uri poate fi plăcut să faci shopping dacă nu este prea aglomerat. Însă ai putea pierde mult timp și oboseala ar putea să te determine să faci unele alegeri în mod superficial, de calitatea cărora să te îndoiești ulterior. Dacă mergi la mall, este bine să faci totuși o listă de cumpărături și să ai un plan, o startegie prin care rezolvi sarcina alegerii de cadouri.

 

Cauți coșuri cadou de Crăciun și pachete băuturi pentru petrecerea de Crăciun? Vezi oferta magazinului online gourmetGIFT, cu selecții exclusiviste de cadouri gourmet, combinate perfect și ambalate ideal. Livrarea se poate face la momentul dorit, chiar dacă se comandă cu mult timp înainte. Comunicarea este excelentă, soluțiile sunt personalizate, se obține efectul maxim cu un cadou la preț minim, pentru orice buget.

Un Crăciun de neuitat

Fiecare Crăciun este special, memorabil, dacă îl petreci alături de persoanele potrivite. Nu uita, oriunde ai fi, că Sărbătorile de iarnă sunt sărbători de familie. Lasă deoparte munca, viața profesională poate exista cu bine și în restul perioadelor din an. De asemenea, nu uita să fii bun și dupa Crăciun!